21 Şubat 2008 Perşembe

YAPRAK SARMASI


















MALZEMELER:
500 gr yaprak
1 Su Bardağı pirinç
1 Su bardağı süzleme(kırık pirinç)
2 Adet kuru soğan
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı pul biberi
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Miktar dere otu
1 Miktar maydonoz
1 Miktar nane
HAZIRLANIŞI:
Malzemeleri karıştırıyorsun ve yaprakların içine bir miktar ilave edip sarıyoruz az su ilave ederek pişiriyoruz pişmeye yakın tavaya bir miktar sıvı yag koyup 1 yemek kaşıgı salçayı kavuruyoruz 1 kaç dk daha pişirip ocaktan alıyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: