21 Şubat 2008 Perşembe

MANTI














MALZEMELER:
2 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İÇİ İÇİN:
250 gr kıyma
1 Adet kurusoğan
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Unu yunurtayı ve tuzu bir kaba alarak ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek katı bir homur elde ediyoruz iç malzemsini hepsini yugurum mantımızı açtıktan sonra kare şeklinde kesip içlerine iç malzememizi koyoruz ve üçgen şeklinde kapatıyoruz
AFİYET OLSUN....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mantı nefis duruyo.olsada yesem ama bu saatte yemesem daha iyi olur.selamlar yalnizkralice.blogspot.com