8 Şubat 2008 Cuma

KİRPİ KEK















MAZEMELER:
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
Yarım fincan su
Yarım paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
Krema:

2 poşet krem şanti
350 ml. süt
40 gr. rendelenmiş bitter çikolata
Islatmak için:

1 su bardağı süt
1 poşet vanilya
1 tatlı kaşığı nescafe
Yapılışı:
ÜZERİ İÇİN:
Yumurtaları şeker ile 5 dk. kadar çırpın.Su, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çok az karıştırın.
Fırın tepsisine hamuru döküp 180 C derecde ısıtılmış fırında yakalşık 15 dk. pişirin.Pişen pandispanyayı fırından alıp üzerini örtün.Ilık hale gelince istediğiniz büyüklükte bir bardak ile kesin.
Kestiğiniz parçaları ayrı bir tepsiye alıp üzerlerini nescafe ve vanilya ile karıştırdığınız süt ile ıslatın.
Krem şantiyi çırpıp çikolata rendesini ekleyin.Bu kremadan keklerinizin üzerlerine birer yemek kaşığı dolusu tepeleme koyun.
Kalan kek parçalarını kum haline gelene kadar rondo dan çekin.Pastalarınızın üzerini bununla tamamen kaplayıp,üzerlerine muzu koyalım bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN....