16 Ocak 2008 Çarşamba







ALİ NAZİK
MALZEMELER:
3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
ÜZERİ İÇİN:
150 gr kıyma
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber tuz kimyon
1 tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları ocakta veya fırında közlüyoruz közlendikten sonra kabuklarını soyuyoruz soyduktan sonra küçük kuşbaşı halinde doğrayalım servis tabağına aldıktan sonra sarımsağı ve tuzu yoğurda ilave ediyoruz Üzeri için tavaya zeytinyağını koyup kıymayı kavuruyoruz baharatları tuzu ve salçayı ilave ediyoruz yaptığımız patlıcanların üzerine koyuyoruz maydanozla üzerini süslüyoruz ve isterseniz zeytinyağı gezdirebilirsiniz
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

NİCE MUTLU YILLARA BİTANEM SENİ ÇOK SEVİYORUZ İREM