25 Ocak 2008 Cuma























PROFİTEROL
MALZEMELER:
1 su bardağı su
100 gr margarin
1su bardağı un
4 adet yumurta
1 tutam tuz
ARA KREMASI:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 adet vanilya
150 gr toz şeker
1 miktar margarin
ÇİKOLATA SOSU:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakoo
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Suyun içine margarini eritip kaynama noktasına getirin sonra kısık ateşte unu ekleyin 2 dk boyunca hızlı karıştırın karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve yaklaşık 3-4 dk soğumaya bırakın soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın her kırdığınız yumurtayı hamura iyice yedirdikten sonra diğer yumurtaları ekleyin hamurları yağlanmış tepsiye 1 tatlı kaşığı kadar koyalım fırında kızarana kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra ortalarından açıp içine kremayı koyalım en son üzerine çikolata sosunu ekleyim
ARA KREMASININ HAZIRLANIŞ:
Yumurtaları, şekeri, nişastayı, unu ve sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim daha sonra ateşten alıp soğuduktan sonra margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpalım
ÇİKOLATA SOSU HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
Hazırlamış olduğumuz kremalı hamurun üzerine çikolata sosu dökülür
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN…..