25 Ocak 2008 Cuma























PROFİTEROL
MALZEMELER:
1 su bardağı su
100 gr margarin
1su bardağı un
4 adet yumurta
1 tutam tuz
ARA KREMASI:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 adet vanilya
150 gr toz şeker
1 miktar margarin
ÇİKOLATA SOSU:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakoo
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Suyun içine margarini eritip kaynama noktasına getirin sonra kısık ateşte unu ekleyin 2 dk boyunca hızlı karıştırın karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve yaklaşık 3-4 dk soğumaya bırakın soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın her kırdığınız yumurtayı hamura iyice yedirdikten sonra diğer yumurtaları ekleyin hamurları yağlanmış tepsiye 1 tatlı kaşığı kadar koyalım fırında kızarana kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra ortalarından açıp içine kremayı koyalım en son üzerine çikolata sosunu ekleyim
ARA KREMASININ HAZIRLANIŞ:
Yumurtaları, şekeri, nişastayı, unu ve sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim daha sonra ateşten alıp soğuduktan sonra margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpalım
ÇİKOLATA SOSU HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
Hazırlamış olduğumuz kremalı hamurun üzerine çikolata sosu dökülür
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN…..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar canim

profiterolun cok güzel olmus yapmasi biraz zahmetli ama deger demi

eline saglik gece gece yutkunuyorum

bloklari gezerken ,iyi hafta sonlari

Disalce dedi ki...

canım harika görünüyor..ellerine sağlık....

çok severim....biliyorsun zaten...çok öptüm seni....

Adsız dedi ki...

evlere servis yapıyormusunuz yemek ve pastalar harika görünüyorrr ellerinize sağlık elleriniz dert görmesin....mükemmelsiniz