30 Ağustos 2009 Pazar
İNCİR TATLISI
MALZEMELER:10 Adet kuru incir
10 Adet ceviz içi
2 Çay bardğı süt
1/2 Çay bardğı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN:1 Kase toz şeker
1.5 Kase su
YAPILIŞI :Kuru incirlerin içini açıp cevizle dolduyoruz ve tavaya dizip üzerine sütü ve toz şekeri ilave ediyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN....
TAŞ KADAYIF(Tosya yöresine ait)
MALZEMELER: 250 gr taş kadayıf
3 Adet yumurta
Üzeri için ceviz
Kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:1 Kase toz şeker
1 Kase su
HAZIRLANIŞI:3 Adet yumurtayı kırıp bulaştırılır.Yumurtalı ekmek şeklinde kızartılarak önceden hazırlanan soguk şerbete atılır.Biraz beklettikten sora servis yapılır.İsteğe bağlı olarak ceviz,kaymak,hindistan cevizi üzerine dökülür.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUNNN!!!!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)