17 Ocak 2008 Perşembe



GÜLLAÇ
MALZEMELERİ:
1 paket güllaç
3 litre süt
1 kg toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
Nar
Fıstık
Ceviz
Fındık
HAZIRLANIŞI:
3 litre sütü 1 kg toz şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirdikten sonra,tepsiye konan her güllaç yaprağının
parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz, badem ,fıstık, nar,arzuya göre gül suyu ilavesiyle servis yapılır.
NOT:Tatlınızın içindeki sütün bozulmaması için buzdolabında saklayınız.Güllaç yapraklarını kırarak daha küçük kaplarda tatlınızı hazırlayabilirsiniz.Şeker miktarı arzuya göre çoğaltılıp azaltılabilir.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: